Балотели го напушти Сион и се врати во Турција

Марио Балотели потпиша меѓусебен раскин на договорот со швајцарски Сион.

Минатата година Балотели потпиша двегодишен договор со Сион меѓутоа по една година двете страни се договорија дека разделбата е најдобра опција.

Балотели така си заминува од Сион по само 18 одиграни натпревари за овој клуб. Според најавите Балотели не би требало долго да чека на нов ангажман и ќе се врати во редовите на Адана Демирспор.

Адана на Балотели му подготвува договор до 2025 година.