Барса незаконски го контактирала Нејмар, ПСЖ се закани со казни

Претседателот на ПСЖ, Насер Ал-Келаифи го повика раководството на Барселона да ја остави бразилската sвезда Нејмар на мира. Разговорите меѓу Парижаните и напаѓачот за продолжување на договорот, кој истекува во летото 2022 година, се тешки. Според Ал- Халаифи, постојат контакти меѓу Барселона и поранешниот играч на оваа екипа и за тоа се делумно виновни од Барселона. Според „Радио Каталонија“, Ал-Келаифи побарал од Барселона да престане да комуницира со Бразилецот. На почетокот на овој месец стана познато дека Барселона ќе се обиде да го врати играчот ова лето, подготвувајќи 100 милиони евра за оваа намена.