Бен Гордон уапсен за нова глупост, се нафрлил врз недолжен минувач

Бен Гордон повторно е уапсен во Харлем, Њујорк, откако се нафрлил на минувачи и се обидел да ги повреди со игла за шиење.

„Не разбрав што се случува. Само што поминав и го видов Бен со игла за шиење, како се обидуваше да прободе некои луѓе. Не знам ни што да додадам“, изјавил сведок на инцидентот.

На почетокот на ноември, Гордон беше уапсен под обвинение дека претепал двајца чувари во Мекдоналдс во Чикаго. На 10 октомври, пак, беше уапсен на аеродромот ЛаГвардија во Њујорк, откако го удрил својот 10-годишен син во лицето, додека се подготвувале да се качат на лет за Чикаго. При апсењето кошаркарот ги повредил и вработените на аеродромот и полицијата.

Гордон беше апсен неколку пати во минатото, а пред неколку години самиот откри дека боледува од биполарно растројство, кое веројатно е и причината за нарушеното ментално здравје.