Горан Драгиќ е нов кошаркар на Чикаго

Словенечкиот кошаркар Горан Драгиќ е нов кошаркар на Чикаго Булс.

Ветеранот ќе инкасира 2,9 милиони долари за договорот со „биковите“. Неколку франшизи се обидоа да ангажираат еден од најискусните играчи меѓу слободните играчи, а една од можностите што звучеше најверојатна беше онаа на Далас Маверикс, со идеја да го комбинираат во тимот со сонародникот Лука Дончиќ.

На крајот, националноста и пријателството меѓу двајцата не беа доволни за да играат заедно во Мавс, па играчот ќе се пресели во Чикаго, каде ќе добие шанса од клупата, а ќе му биде резерва на Лонзо Бол, иако Булси го имаат и Алекс Карузо.