Додека „Камп Ноу“ се реновира, Барса ќе игра на „Луис Компањс“

Барселона најави почеток на реконструкција на стадионот „Камп Ноу“.

Реновирањето на стадионот ќе започне летово, но тоа нема да ги спречи Каталонците во новата сезона да играат во клупскиот објект.

Во сезоната 2023/24 Барса домашните натпревари ќе ги игра на Олимпискиот стадион „Луис Компањс“ и тоа ќе не чини 15-20 милиони евра, изјави претседателот на клубот Жоан Лапорта на заедничката прес-конференција со општинските власти.

Поради овој потег, бројот на навивачи на домашните натпревари на Барселона ќе се намали речиси за половина.

Капацитетот на Камп Ноу е 98.000 гледачи, а капацитетот на „Луис Компањс“ е 55.000 гледачи.