Евертон има нови американски сопственици

Сопствениците на Џенова „777 Партнерс“, купија 94.1 процент од акциите на Евертон со што станаа сопственици на англискиот клуб.

Американската компанија успеа да постигне договор со Фархад Мошири за купување на сите негови акции од Евертон. Така сега Евертон има исти сопственици како и Џенова.

„777 Партнерс потпишаа договор со Фархад Мошири за купување на неговиот целосен пакет на акции во фудбалскиот клуб Евертон кои се 94,1 проценти од клупските акции“, стои во соопштението.