Започна пријавувањето за домаќин на ЕУРО 2028

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА), објави дека започна процесот на пријавување земји кои се заинтересирани да бидат домаќини на Европското првенство во фудбал во 2028 година.

Рокот за поднесување на кандидатури ќе биде до март 2022 година, а објавувањето на домаќинот и организатор на турнирот ќе се случи во септември 2023 година.

На ЕУРО 2028 ќе учествуваат 24 репрезентации и ќе бидат одиграни 51 натпревари.