Кинеското Гран при нема да добие замена во календарот

Формула 1 пред некој ден го објави календарот на сите трки за 2023
година и потврди дека кинеското Гран-при нема да се одржи ниту
оваа година и дека нема да биде заменето со друга трка.
„Формула 1 може да потврди дека во календарот за 2023 година ќе
има 23 трки. Сите датуми остануваат непроменети“, објави Формула 1
на официјалната веб-страница.
Големата награда на Кина не е дел од календарот од 2019 година, кога
беше отстранета поради епидемијата на ковид-19. Првичните
информации говореа дека има шанси трката сепак да се одржи
годинава, но организаторите во Кина најавија дека имаат логистички
проблеми.