Малуда критичен кон својот поранешен клуб

Поранешниот фудбалер од средниот ред на Челзи, Флоран Малуда, се обиде да ја анализира моменталната состојба во лондонскиот клуб.

„Освен бојата на униформата не го препознавам клубот. Мислам дека менаџментот премногу се фокусира на зборување за проектот. Во наше време дури и тренерите кои имаа успеси веднаш беа отпуштани  доколку имавме слаба серија“ – вели Малуда.

Четата на Челзи што сега ја предводи, Маурисио Покетино, се наоѓа на 10-тото место на табелата во Премиер-лигата.