Манасков се збогува со фановите на Веспрем

Македонскиот ракометен репрезентативец, Дејан Манасков, го заврши својот престој во екипата на Веспрем.

На свечена церемонија пред неколку ијлади фанови, Веспрем му искажа благодарност на ракометарите кои го напуштаат клубот. 

Меѓу нив беше и Манасков кој во унгарскиот клуб помина пет години и ова беше негова последна сезона во тимот. Сеуште не е познато во кој клуб Манасков ќе ја продолжи својата кариера.