Надал: Не знам кога, но ќе се вратам само кога целосно ќе закрепнам

Рафаел Надал, се надева дека брзо ќе ги реши проблемите со стапалото и дека ќе се врати во натпреварувачки ритам.

„Сакам целосно да закрепнам. Не знам кога повторно ќе играм. Работам напорно секој ден. Очекувам се да биде позитивно и повторно да се натпреварувам. Работам напорно за да играм на врвно ниво“, потенцираше Надал.