Откажаната трката за Големата награда на Виетнам

Организаторите на трката од шампионатот во Формула 1 за Големата награда на Виетнам најавија откажување. Во соопштението на официјалната веб-страница на трката на патеката Ханој се вели дека одлуката е донесена во врска со пандемијата на коронавирусот. Забележано е дека организаторите се согласија да ја откажат сцената поради потешкотии во обезбедувањето безбедни услови за пилотите, екипите и гледачите. Првично, етапата во Виетнам требаше да се одржи од 3 април до 5 април, но беше одложена на неодредено време поради пандемијата. Беше објавено дека трката може да се одржи во ноември.