Полски клуб изрази интерес за потпис на Јани Атанасов

Како што пренесуваат хрватските медиуми, еден клуб притиснал за ангажман на македонскиот репрезентативец Јани Атанасов во јануарскиот преоден рок и бил подготвен да исплати 200.000 евра за неговите услуги.

Станува збор за полска Краковија од каде изразиле подготвеност да го ангажираат 23-годишниот фудбалер од средниот ред.

За Атанасов веќе извесно време се знае дека не е во плановите на новиот тренер на Хајдук, Иван Леко и дека му е дадена дозвола да бара нова средина.

Следниот негов клуб веројатно ќе биде Краковија од каде биле во потрагапо фудбалер од средниот ред со цел да се покрие празнината по повредата на Матијас Хебо Расмусен кој досега бил прв избор во срцето на теренот на полскиот клуб.