РФМ со писмо до ЕХФ бара останување на Вардар во Лигата на шампиони

Ракометната федерација на Македонија, преку писмо кое го испрати до раководството на Европската ракометна федерација, побара да му се дозволи на Вардар учество во Лигата на шампионите.

Ова писмо со барање од РФМ, доаѓа после информациите дека ЕХФ донесе одлука со која на Вардар му се забранува учество во ЛШ поради високите финансиски долгови на клубот кои останаа неподмирени од претходното раководство.

Во писмото се нагласува важноста на ракометниот бренд Вардар како во Македонија така и на Балканот и Европа. Двократниот освојувач на ЛШ со својот успех придонесе за огромна популарност на ракометот во нашата земја и пошироко.