Сопствениците на Манчестер Јунајтед нема да ја намалат цената на клубот

Англиските медиуми пишуваат дека фудбалскиот клуб Манчестер Јунајтед нема да биде продаден за помалку од шест милијарди фунти, што е и порака од сопствениците на овај фудбалски гигант.

Семејството Глејзер кое нема големи симпатии кај навивачите на Јунајтед, јавно бара нови сопственици за клубот од „Олд Трафорд“, меѓутоа во пораките до јавноста се вели дека тоа семејство е подготвено да остане на кормилото на Манчестер Јунајтед, доколку не стигнат понуди кои би ги исполнувале бараните услови. Една од варијантите која се споменува е и таа, сопствениците на клубот да привлечат инвеститори кои би станале дел од сопственичката структура.

До сега во јавноста, свој интерес за купување на Манчестер Јунајтед искажа само британскиот милијардер Сер Џим Ретклиф, кој го поседува хемискиот гигант „Инеос“.