Тајлер Хиро уште четири години во Мајами Хит

Кошаркарот на Мајами Хит, Тајлер Хиро, се согласи на повеќегодишно продолжување на договорот со клубот.     

Според претставниците на Хиро, новиот договор е дизајниран за четири години, за време на кои кошаркарот ќе заработи 130 милиони долари. Хиро беше избран од Мајами хит како тринаесетти пик на драфтот во 2019 година. 

Минатата сезона Хиро беше прогласен за најдобар шести играч во НБА-лигата.