Адис Јаховиќ заминува од Гезтепе

Македонскиот фудбалски репрезентативец, Адис Јаховиќ, се очекува овој месец да го напушти неговиот сегашен клуб Гезтепе, откако двете страни се договориле за спогодбен раскин на договорот.

За Јаховиќ интерес изразиле неколку прволигашки екипи од Турција, а како фаворити за негов ангажман се истакнува Бурсаспор.