Белград наскоро со нов стадион од 257 милиони евра

Како што неодамна најави селекторот на фудбаската репрезентавија на Србија, Драган Стојковиќ-Пикси, денес официјално се обелодени веста дека во Србија ќе се гради ултра модерен стадион кој треба да биде готов до 2025 година.

Новиот национален стадион кој ќе се вика “Србија“ ќе чини 257 милиони евра и на него ќе играат само националните репрезентации на Република Србија. Стадионот ќе има капацитет од 52 илјади седишта и ќе никне на 15 километри од центарот на главниот град, Белград.