Бонучи потврди дека ја игра последната сезона во кариерата

Италијанскиот дефанзивец во екипата на Унион Берлин, Леонардо

Бонучи изјави дека ќе се пензионира на крајот од сезоната 2023/2024.
„Имав две опции – Лацио и Унион. Го избрав Унион затоа што сакав
да пробам нешто ново во мојата последна фудбалска сезона. Потоа,
веројатно, ќе започнам кариера како тренер. Германија ни дозволува
да усовршиме некои дисциплински и професионални методи“, рече
Бонучи во последната своја изјава.
36-годишниот Леонардо Бонучи летово се пресели во Унион Берлин,
откако 12 години помина во дресот на Јувентус.