Вајналдум пристигна во Рома

Фудбалските клубови Рома и Париз Сен Жермен постигнаа договор околу трансферот на Џини Вајналдум од Париз во Рим.

Ангажманот на холандскиот фудбалер во Рома е во вид на позајмица со опција за откуп. Доколку Рома се пласира во Лигата на шампионите наредната сезона тогаш според договорот откупот автоматски станува обврзувачки, а се работи за сума од 8 милиони евра.

Париз Сен Жермен на крајот се согласи да ја плаќа половината од платата на Вајналдум.