Викторија Азаренка и Паула Бадоса во битка за титула на Индијан Велс

Белорусинката Викторија Азаренка и Паула Бадоса од Шпанија, ќе играат во финалето на турнирот во Индијан Велс. 

Викторија Азаренка, која е двократна шампионка на турнирот, во финалето се пласираше по победата над украинката Јелена Остапенко, додека Паула Бадоса обезбеди финален натпревар, преку победа над тенисерката од Тунис, Онс Жабер.