Гави ги скина лигаментите, го чека долга пауза

Барселона и шпанската репрезентација доживеаја тежок удар
откако играчот од средниот ред Гави заработи тешка повреда на
натпреварот против Грузија синоќа.
Играчот од средниот ред беше заменет на средината на првото
полувреме, напуштајќи го теренот во солзи. По мечот се потврдија
претпоставките дека се работи за многу сериозна побвреда,
скинати вкрстени лигаменти.
Тоа практично значи дека Гави ќе мора да отсуствува од
фудбалските терени од 6 до 8 месеци и ќе ги пропушти
Европското првенство во Германија следното лето, како и
Олимписките игри во Париз.