Евротип и Голд Слот дел од спонзорите на меѓународниот фудбалски турнир за деца во Могила

Од 17-ти до 19-ти Јуни во општина Могила се одржа меѓународниот турнир во фудбал за деца – “Еден на Еден Могила Куп”.

На турнирот зедоја учество дури 72 екипи од 6 генерации или вкупно над 1000 деца од Македонија, но исто така од Србија, Албанија и Грција.

Спортските обложувалници Евротип и Голд Слот клубовите беа едни од главните поддржувачи на овој турнир со цел развивање на натпреварувачкиот дух и спортските навики кај младите генерации.