ЕХФ ја потврди одлуката за исклучување на Вардар од Лигата на шампионите

Европската ракометна федерација ја потврди одлуката за исклучување на македонскиот ракометен шампион Вардар 1961 од настап во Лигата на шампионите во сезоната 2022/2023 година.

Причината за исклучувањето на Вардар е несредената финансиска ситуација во клубот, и каснењето со исплатата на финансиските обврски кон ракометарите кои порано настапуваа за тимот.

Забраната донесена од ЕХФ важи за сите европски ракометни натпреварувања, што подразбира дека Вардар нема право да настапува во ниту едно натпреварување кое е под капата на Европската ракометна федерација.