Кирјиос заврши на суд поради поранешната девојка

Австралиската тениска ѕвезда Ник Кирјиос вели дека е фокусиран на она што може да го контролира, бидејќи се надева на позитивни вести откако неговиот случај ќе биде сослушан пред судот во Канбера. Кирјос има закажано рочиште пред судот за наводен напад.

27-годишниот Кирјиос беше обвинет дека наводно ја нападнал својата поранешна девојка Кјара Пасари. Кирјиос, кој се натпреварува на овонеделниот АТП 500 турнир во Токио, нема да присуствува на судското рочиште бидејќи ќе го застапуваат неговите адвокати.

Тениската ѕвезда ќе бара да биде отфрлено неговото обвинение за напад поради менталното здравје и предметот да биде отфрлен според дел од актот за локални злосторства. Според актот, судиите имаат овластување да го отфрлат обвинението доколку се уверат дека обвинетиот е ментално оштетен и дека постапувањето по некоја работа на тој начин ќе биде од корист за заедницата заедно со сторителот.