Контроверзна изјава на сопственикот на Наполи: Доста ми е од африкански играчи

Сопственикот на фудбалскиот клуб Наполи, Аурелио де Лаурентис даде изјава во која вели дека во иднина нема да доведува африкански фудбалери во тимот, и дека беше будала што тоа го правеше во минато.

Фудбалерите од Африка секоја втора година изостануваат од тимовите за да настапуваат на Африканскиот куп на нации, а измината сезона Наполи во јануари и февруари остана без помошта на Кулибали, Осимен и Ангизе.

„Им реков на менаџерите повеќе да не ми зборуваат за африканците. Имам голема љубов и почит кон нив но ако мислат да ги ангажираме тогаш ќе мора да потпишат документ во кој ќе потврдат дека нема да играат на Африканскиот куп на нации. Ние сме идиоти кои им даваат плата, а тие патуваат по светот и играат за други“, истакнува Де Лаурентис.