Летонците не сакаат да играат против руските фудбалски селекции

Летонските репрезентации одбија да се натпреваруваат против руски
тимови на меѓународни турнири, објавено е на веб-страницата на
Летонската фудбалска федерација (ЛФФ).
„ЛФФ потврдува дека летонските фудбалски тимови на сите нивоа
нема да играат против руски тимови, без оглед на местото и формата
на претставување на руските спортисти“, се вели во соопштението на
организацијата.
Европското првенство за фудбалери до 17 години ќе се одржи од 20
мај до 5 јуни 2024 година на Кипар. Претходно натпревари со Русија
на на првенството одбија и екипите на Украина и Полска. Вчера,
УЕФА ја врати Русија на младинските турнири без употреба на
химна, знаме и да играат на неутрална територија.
На 17 септември, претседателот на УЕФА, Александар Чеферин, рече
дека руските клубови и репрезентации ќе се вратат во
натпреварувањата дури по завршувањето на конфликтот со Украина.