Македонските ракометарки дел од вториот шешир пред квалификациите за ЕП

Македонската женска ракометна репрезентација ќе биде во вториот шешир кога ќе се формираат квалификациските групи за место на Европското првенство кое ќе се одржи во 2024 година.

Заедно со нас се: Романија, Словенија, Србија, Полска, Чешка, Словачка и Исланд. Тие не може да ни бидат противници.

Шешир 1: Франција, Данска, Германија, Холандија, Шведска, Шпанија, Црна Гора и Хрватска

Шешир 3: Португалија, Украина, Турција, Италија, Фарски Острови, Литванија, Грција и Косово.

Шешир 4: Израел, Финска, Луксембург, Босна и Херцеговина, Летонија, Азербејџан и Бугарија.