Манчестер Јунајтед ставен на продажба од семејството Глејзер

Maнчестер Јунајтед и официјално е ставен на продажба, гласините кои се појавија се потврдени со официјално соопштение.

Долго време навивачите на Манчестер Јунајтед посакуваа продажба на клубот, а желбата сега конечно ќе им се оствари.

Семејството „Глејзерс побарало совет од банките за продажбата, а во опција се три варијанти – целосна продажба, продажба на дел од акциите и стратешко партнерство со трета страна.

Не е потврдено, но се шпекулира дека бараат шест милијарди фунти за продажбата на клубот. Многумина сметаат дека интервјуто на Роналдо во кое зборува против Глејзерс и ги критикува има голем удел во одлуката да го продадат клубот.