Маргуч ќе ги скокне Олимписките игри во Париз

Машката ракометна репрезентација на Словенија ќе биде ослабена на Олимписките Игри во Париз, откако стана јасно дека Гаспер Маргуч нема да може да ја санира повредата на стапалото.

Десното крило на Веспрем подолго време има проблеми со повредата на стапалото, работеше по индивидуална програма на стартот на подготовките, но како минуваше времето така стана јасно дека нема да биде подготвен за напорите.