Мароко ја доби организацијата на КАФ во 2025 година

Мароко ќе биде домаќин на Африканскиот фудбалски куп на нации во
2025 година.
Африканската фудбалска конфедерација денес ги објави домаќините
на следните две изданија на Африканскиот куп.
Во 2025 година, турнирот ќе се одржи во Мароко од јуни до јули, иако
претходно традиционално се одржуваше во зима. Африканскиот куп
во 2027 година ќе се одржи во Кенија, Танзанија и Уганда.