Матераци: Добро е што Мурињо потпиша за Рома, а не за Милан или Јуве

Марко Матерациа беше член на генерацијата на фудбалерите на Интер кои освоија триплета во 2010 година.
Таа генерација на Интер од клупата беше предводена од Жозе Мурињо кој од наредната сезона ќе биде тренер на Рома.
За Матераци е подобро што Мурињо ќе ја води Рома отколку Јувентус или Милан.
„Подобро што е во Рома отколку во Јувентус и Милан. Ќе бев навистина изненаден ако преминеше Јувентус. За навивачите на Интер е неприфатливо да прифатеше понуда од Јувентус или Милан. Мислам дека треба да се разбере неговиот избор, Мурињо направи многу за Интер“, изјави Матераци.
Матераци верува дека Мурињо може многу да направи за Рома.