Махичук го собори рекордот на Костадинова стар 37 години

Украинката Јарослава Махучик на митингот од Дијамантската лига во Париз денеска сруши рекорд во скок во височина кој беше стар 37 години.

Рекордот Украинката го сруши со скок од 210 сантиметри и така конечн беше соборен рекордот на Стефка Костадинова кој во 1987 година во Рим прескокна еден сантиметар помалку.