Питлик зеде одмор од ракометот за да работи во столарија

Еден од најдобрите дански тренери Јан Питлик се реши за голема животна промена. Некогашниот тренер на ЖРК Вардар од 2016 година се реши за несекојдневен потег.

Питлик беше селектор на машката ракометна селекција на богатата Саудиска Арабија. Имаше и актуелен договор, но реши да си замине.

„Федерацијата ми понуди продолжување на договр, но јас не бев заинтерсиран. И овој договор го завршив предвремено поради тоа што немаше репрезенативни обврски“, истакна Питлик за данската телевизија „Спорт ТВ2“.

И кога јавноста како што е редот очекуваше да пронајде нова работа на струката, дојде изненадувачка вест. Питлик се реши да ја промени професијата.

Имено искусниот Данец, инаку двократниот олимписки победник со Данска во 2000 и 2004 година и светски шампион реши да работи како столар.