Пјастри место Рикиардо од следната сезона во Мекларен

Австралискиот возач на Мекларен, Даниел Рикиардо е информиран дека резервниот возач на Алпин, Оскар Пјастри ќе го замени следната сезона.

Мекларен потпишал договор со Пјастри на 30 јули за време на Гран При на Унгарија и веќе доби одобрение од Комисијата на ФИА, по што Рикиардо беше известен дека ќе биде сменет следната сезона. Во исто време, самиот возач има право да ја искористи опцијата и да го продолжи договорот за уште една сезона.

Претходно, менаџерот на Алпин, Отмар Зафнауер, коментирајќи ја евентуалната замена на Фернандо Алонсо, го спомена Рикиардо, велејќи дека враќањето на Даниел во францускиот тим не треба да биде проблем.