Сопствениците на Њукасл ја купуаат Рома

Инвестицискиот фонд од Саудиска Арабија сака да го купи и италијанскиот гигант Рома, откриваат италијанските медиуми.

Според италијанскиот весник „Либеро“, арапскиот инвестициски фонд бил спремен да инвестира скоро 1 милијарда евра за римскиот клуб.

Рома во момонтов има американски сопственици, но понудата од 900 милиони евра може да го натера да го продадат клубот.

ПИФ сака после Њукасл да има и клуб од Серија А, па веќе преговараат со соптвениците на Рома.