Суспензија за седум белгиски тенисери заради местење мечеви

Седум тенисери од Белгија биле суспендирани поради местени натпревари од страна на Меѓународната агенција за интегритет на тенисот (ИТИА).

Според информациите тие местеле натпревари во својата земја, а потврдено е дека тенисерите ги признале прекршоците, па така полесно биле санкционирани.

Откриени се и имињата на тенисерите, станува збор за: Арзур Де Граф, Џилиен Дубаи, Ромен Барбоса, Максим Аутом, Омар Салман и Алек Витмер.

Тенисерите во зависност од вмешаноста добиле различни суспензии, најмалата е две години и седум месеци, додека најдолгата четири години и десет месеци.