Трофејот на Јокиќ за МВП на НБА лигата предаден пред штала во неговиот град Сомбор

Кошаркарот Никола Јокиќ, и втора година по ред е прогласен за најдобар играч на регуларниот дел од НБА лигата, а челните луѓе од клубот Денвер пријатно го изненадија играчот. 

Тие пристигнаја во Сомбор, родниот град на Јокиќ, и лично му го врачија трофејот покрај шталата каде Јокиќ ги чува своите коњи. Српскиот играч со неверување и солзи во очите ја прими наградата.