УЕФА покрена дисциплинска постапка против Хрватскиот фудбалски сојуз

Европската фудбалска асоцијација соопштува дека покренала дисциплинска постапка против Хрватскиот фудбалски сојуз поради однесувањето на навивачите на натпреварот од Лигата на нации против Австрија во Виена.

УЕФА дисциплинската постапка ја покрена поради неодговорното однесување на дел од хрватските навивачи кои фрлаа предмети на теренот, палеа факели и извикуваа расистичи пароли.

Во соопштението УЕФА наведува дека висината на казната ќе биде соопштена после завршување на постапката.