36 години од „Божјата рака“ на Марадона

На 22 јуни во 1986-та година, репрезентацијата на Аргентина ја победи Англија во четвртфиналето на Светското првенство во Мексико, на натпревар кој ќе остане запаметен по двата погодоци на Марадона: „Божјата рака” и „Голот на векот”.

Првиот подогок на Марадона со рака:

И голот на векот: