Блум откри зошто не дошло до договор со Ред Бул

Извршниот директор на Порше и претседател на одборот на директори на Фолксваген, Оливер Блум, конечно одлучи да ја открие другата страна од неуспешните преговори со Ред Бул.

Порше започна преговори со Ред Бул за купување на половина од тимот и снабдување со мотори. Сепак договорот пропадна токму кога сите очекуваа успешен крај.

„Постигнавме договор и буквално се ракувавме но, во последен момент не успеавме да ја завршиме зделката. Сакавме да бидеме рамноправен партнер“, вели Блум.