Влаховиќ интересен за Артета и Влаховиќ

Душан Влаховиќ во летниот преден рок беше на излезна врата,
но сепак остана во Јувентус.
Јувентус беше спремен да го продаде, но не пристигна понуда
која ќе го задоволи апетитите на „старата дама“. Влаховиќ и оваа
сезона не игра на препознатливото ниво во Јувентус, па и самиот
е спремен да ја промени средината.
Таквата ситуација сака да ја искористи Арсенал, кој е во потрага
по таков профил на напаѓач и спрема богата понуда.
Влаховиќ сега сака преселба во Премиер лигата и верува дека
стилот на игра на Арсенал одлично ќе му одговара.