Германскиот фудбал не дозволува влез на странски инвеститори

Здружението на германската фудбалска лига и во иднина нема да дозволи приватен инвеститор да стане носител на мнозинските права на натпреварувањето. На генералниот состанок, мнозинството клубови од германската Бундеслига гласаа против желбата на Лигата да продаде некои од нивните медиумски права на можен инвеститор.

Клубовите кои гласале против предлогот, велат дека влезот на приватен инвеститор би бил против вредностите на германскиот фудбал.