Дерозан се обврза на договор со Сакраменто

Американскиот кошаркар Демар Дерозан потпиша тригодишен договор со Сакраменто Кингс.

Дерозан ќе го напушти Чикаго и ќе оди во Кингс, а во замена за него Булси ги добиваат Херисон Барнс,

Крис Дуарте и два пика од втората рунда на драфтот и пари како финална компензација. Дерозан ставил потпис на тригодишен договор вреден 70 милиони долари.