Димитријевиќ се враќа во репрезентацијата на Македонија

Македонскиот кошаркарски репрезентативец Ненад Дмитријевиќ нема да настапи на олстар-мечот во ВТБ-лигата на 18 февруари затоа што ќе биде на подготовки со Македонија.

Тренерите Емил Рајковиќ и Велимир Перасовиќ ги избраа кошаркарите за натпреварот.

„Знам дека Димитријевиќ во тој период ќе биде на подготовки со Македонија и не сум луд да го потрошам мојот избор на него“, кажа Перасовиќ.

Македонија треба да игра квалификациски натпревари против Естонија и Полска.