Симона Халеп подготви жалба по обвинувањата за допинг

Халеп беше суспендирана во септември поради кршење на анти-допинг правилата и казната треба да трае до октомври 2026 година, кога романската тенисерка ќе има 35 години.

Тенисерката прво беше позитивна на забранета супстанца на Ју-Ес опен во 2022 година, а потоа беше обвинета за неправилности во нејзиниот биолошки пасош во мај минатата година.

„Четири години чекање се многу за моите години. Не знам како би се снашла. Ако одговорот на жалбата е негативен, тоа веројатно ќе биде крај на мојата кариера“, кажа Халеп во декември минатата година.