Холандски Апелдорн домаќин на следниот Европски шампионат во атлетика во сала

Европската атлетска асоцијација реши домаќин на  континенталниот шампионат во сала што ќе одржи во 2025 година да биде холандскиот град Апелдорн.

Ова е трет пат Холандија да биде организатор на Европско првенство во сала откако претходно најдобрите европски атлетичари за медали се бореа во Ротердам и Хаг, а последниот шампионат поминаа 32 години.

Инаку следното Европско првенство кое е на програмата следната година ќе се одржи во Истанбул.