Надал несигурен дали ќе игра на Ролан Гарос

Турнирот во Рим е последен тест за сите пред вториот Гренд слем
ѕурнир во сезоната, „Ролан Гарос“.

„Одлуката дали ќе играм во Париз уште не сум ја донел, но ако морам
да кажам нешто во моментов, поблиску сум да одам и да дадам се од
себе. Имам физички проблем, ама ако се чувствувам добро, би
настапил. Има уште две недели, се може да се промени во нив“, рече
Надал.
Тој има рекордни 14 титули на „Ролан Гарос“, последната од нив
освоена пред две години кога во финалето го растури Каспер Руд со 3-
0.