Бостон Селтикс го суспендира тренерот Удока

Славниот НБА клуб Бостон Селтикс го суспендира тренерот Име Удока на период од една година поради кршење на клупскиот правилник.

Удока имал љубовна афера со колешка од клубот што по статутот на Бостон е забрането, па така кога аферата се открила во јавноста било сосема јасно дека тренерот на Селтикс го очекува суспензија.

Тимот на Бостон во наредната сезона ќе го води Џо Мацула, кој беше асистент на главниот тренер.