Митев именуван за селектор на Азербејџан

Боби Митев по неполн месец се враќа во Азербејџан. Поради
приватни семејни причини мораше привремено да го напушти Сабах.
Во клубот беа задоволни од она што Митев го прави и создава од
неговото доаѓање, па му дадоа доволно време да ги реши проблемите
и да се врати на клупата.
И не само ова. Боби Митев ќе биде селектор на кошаркарската
репрезентација на Азербејџан. Како што дознаваме тој ќе добие
тригодишен договор од тамошната федерација.
Работата со Сабах и визијата која Митев ја има за кошарката, е сето
она што е потребно во националниот тим на оваа земја.